Kunnianarvoisa Bodong Rinpoche

Nykyinen Bodong Rinpoche Tenzin Thutop Jigdrel syntyi Nepalissa 7.2.1992. Vuonna 1996 Hänen Pyhyytensä Dalai-lama tunnisti hänet bodongtradition suurenmoisen lama Sonam Gyaltsenin (1312-1375) inkarnaatioksi.Vuonna 2000 Bodong Rinpoche liittyi Dzongchoen luostariin ja aloitti buddhalaisten kirjoitusten ja nykyaikaisen koulutuksen opiskelun Gen Jampa Soepan ja Geshe Pema Dorjeen johdolla.


Rinpoche on saanut useita opetuksia, vihkimyksiä ja suullisia opetuksia siirtoja Hänen Pyhyydeltään Dalai-lamalta ja muiden tiibetinbuddhalaisten perinteiden suurilta opettajilta ja korkeilta lamoilta. Nykyisen Bodong Rinpochen edeltäjä lama Sonam Gyaltsen (1312-1375) oli merkittävä ja hyvin arvostettu oppinut, joka huolehti useiden vuosien ajan sakya-tradition henkisistä ja maallisista velvollisuuksista. Myöhemmin hän perusti bodong-tradition. Hänen lukuisat puheensa ja henkiset teoksensa muodostavat 79-osaisen kirjakokoelman. Myös Je Tsongkhapa sai useita tantraopetuksia tältä taitavalta opettajalta.

Bodong Rinpoche aloitti Hänen Pyhyytensä Dalai-laman neuvomana buddhalaisen filosofian opiskelun Sera Jeyn luostariyliopistossa 24.10.2006 useiden suurten henkisten opettajien johdolla. 16.8.2012 Bodong Rinpochelle myönnettiin seremoniallinen rigchung-arvonimi suoritettuaan erinomaisesti Viisauden täydellisyyden opinnot. Hän väitteli tästä opintojen aiheesta menestyksekkäästi koko Sera Jeyn luostarisanghan edessä. Bodong Rinpochen opinnot Sera Jeyn luostariyliopistossa kestävät vielä 5-6 vuotta päättyen geshetutkinnon suorittamiseen. Tämän jälkeen hänen toivotaan ottavaan vastuulleen bodong-tradion elvytystyö ja Porong Pelmo Choeding -luostari Kathmandussa, Nepalissa suurten henkisten opettajien johdolla.